29. 6. 2014

Víla v Mariánském údolí

Na blogovací pauze vidím jedno velké pozitivum. Konkrétně tedy fakt, že se mi během těch několika měsíců, kdy jsem místo psaní článků šprtala na státnice (naštěstí úspěšně) podařilo nastřádat spoustu materiálu, který jsem ve společnosti skvělých modelek nafotila a poupravovala. Mnoho fotek jsem již zveřejnila na svém Facebooku, nicméně snažím se ty chudáky, kteří se dobrovolně upsali k tomu, že se sem tam na nějakou fotku kouknou příliš nezatěžovat a tak z každého focení zveřejňuji opravdu jen pár nejpovedenějších fotek. Zde jich ovšem bude mnohem víc a k tomu s nějakým tím povídáním kolem.

Jedna z prvních fotek z celého focení.
 Focení s Barčou jsem tak úplně nedomlouvala já, podařilo se mi seznámit se se začínající fotografkou Luckou Poláškovou (myslím, že o ní ještě uslyšíme) a jejím kamarádem Víťou, který se soustředí hlavně na manipulace a fakt mu to jde. Spolu s Barčou jako modelkou jsme se domluvili na focení v Mariánském údolí, tématem měly být víly, přírodní bytosti a tak.

Moje nejoblíbenější fotka z celého focení. 
Focení bylo celkem fajn už od začátku, musím říct, že Barča je neskutečně šikovná a krásná holka, fotit s ní je vždycky potěšením. Vůbec nebyla nervózní  počtu objektivů, které na ni mířily a zvládala nás pokrýt všechny. Fotit jsme začali v zastíněném lesíku, kde byla docela velká tma, ale s dostatečně nízkou clonou se dalo něco vymyslet.

Víla, fakt.
Postupně jsme se ovšem přesouvali více a více k vodě, ať jsme skončili na místě, které nás všechny okouzlilo. Krásná jarní tráva, stín mohutného stromu, v pozadí lístky a voda. Nádhera. Pomocí brainstormingu (to se mi na focení ve více lidech fakt líbí, kolikrát se vymyslí spousta nápadů, na které by člověk běžně nepřišel) nás napadlo Barči udělat korunu z trávy a pasovat ji tak rovnou na královnu lesa. 

Královna víl.
 Koruna je vyrobená naprosto jednoduše, Barča si na hlavu dala tenkou čelenku, do které jsme zastrkali silné stvoly trávy tak, aby byly užším koncem nahoru. Spodek díla jsme pak dotvořili několika sedmikráskami (či co to je, v botanice se nějak extra nevyznám), které tak nějak rozbouraly celozelenou plochu. Jestli se to povedlo neposoudím, to je asi spíš na vás, nicméně já jsem s výsledkem spokojená :)

Zde jsme korunu vyměnili za květinovou čelenku.
 Musím říct, že poslední dobou vyhledávám focení ve více lidech (ať už je více fotografů, modelek, vizážistka či asistent) čím dál častěji, neboť v tom vidím jen a jen výhody. Hned je k dispozici někdo, kdo vypomůže, když je třeba podržet odrazku, něco po modelce hodit (zní to vtipně, ale i na to dojde :)), něco opravit, podržet. Ale hlavně - je to vždycky mnohem větší zábava a zkušenost. Jak už jsem psala, víc lidí víc ví a víc mě inspiruje. 
Barča byla fakt skvělá, ještě jednou jí děkuji. :)

4 komentáře:

  1. To jsou nádherný fotky, kouzelný a moc hezká modelka. :)

    OdpovědětVymazat
  2. bože to jsou užasný fotky:) sluší ti to:)

    OdpovědětVymazat
  3. Spokojná môžeš byť právom. Podarili sa ti! Viac sa mi páčili tie s korunou. Pôsobia tak živšie. :)
    (http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/)

    OdpovědětVymazat