20. 2. 2014

Akty - tipy pro modelky

Tož dnešní článek bude tak trochu na jiné téma, rozhodla jsem se pouze podělit o pár tipů pro slečny, které mají zamířeno na focení aktů. Doufám, že toto téma pro nikoho není příliš kontroverzní, rovnou poukazuji na to, že akty fotim často, problém mi to nedělá, beru lidské tělo jako něco, co máme všichni a není na něm nic, za co bychom se měli stydět. Také se omlouvám za článek bez fotek, ale mnou focené akty pochopitelně nemám svolení publikovat a nechci přebírat fotky odjinud.

1. Příprava
 Hodně důležitá je předchozí příprava. Dobrý fotograf by vám měl všechny tyhle informace předem sdělit, ale raději je sem také vypíšu. To, že modelka své tělo připraví do co nejpůsobivější podoby je samozřejmé. Pokud se běžně holíte, je dobré tak učinit. Taky většinou tělo doporučuji dobře nakrémovat, pokožka získá pěkný nádech. Hodně holek mi třeba řeklo, že před focením navštívily solárium, to jim chválím, ale není to nutnost, fotky se dají vždycky lehce poupravit a je zbytečné si ničit kůži. Na druhou stranu pokud fotíme v létě a na těle máte bílá místa zpod plavek, je záhodno si je natřít samoopalovacím krémem, protože s tímto v Photoshopu moc nezmůžu.
 Důležité (a často opomínané) je dorazit na focení ve volném spodním prádle. Proč? Těsné spodní prádlo (a samozřejmě i kalhoty či halenky) na kůži vytváří otlaky, kterým trvá dost dlouho než zmizí a na fotkách to vypadá blbě. Pozor je třeba dávat hlavně u ponožek, tam ty otlaky mohou být markantní.

2. Co s sebou
 Stejně jako v prvním případě by vám měl fotograf do mailu napsat, co si vzít na focení, nicméně opět to de vypíšu. Dobré je mít s sebou nějaký olej (ne slunečnicový, smažit nebudeme :D) na případné potření těla, fotkám i postavě to dodá nový rozměr. Dále je fajn na takové focení nosit určité části oblečení, hodně oblíbené jsou pánské košile (z jednoho jediného důvodu, každý máme na těle něco, co se nám nelíbí a u hodně holek je to břicho, košilí ho můžeme nenuceně zakrýt) či svetry, prostě oversized věci, ze kterých sem tam něco vykukuje, ale tělo je stále zakryté.
 Doporučuji také šátky, těmi se nedá nic zkazit. Dále pak doplňky do vlasů (kytičky, čelenky, cokoli, co fotku udělá trochu zajímavou.
 Čemu bych se rozhodně vyvarovala? Botám. Nemůžu si pomoci, ale fotky, na kterých je nahá slečna pouze v botách na mě působí lacině a neesteticky. U takové fotky většinu času přemýšlím, proč má proboha jen ty boty? 

Link  Tohle prostě nepochopím, ani kdybych se rozkrájela.
3. Jak pózovat
 Tak první pravidlo je jasné. Neroztahovat nohy, to působí fakt vulgárně. Při takovýchto fotkách je zásadní se nebát, zkoušet všemožné pózy, klidně i trochu šaškovat. Jasně, na 90% fotek si budete říkat:"Panebože, zavřete mě do odtučňovacího tábora," nebo:" U Merlinových kalhot, vždyť tam vypadám jak Dobby, svobodný skřítek," ale pak tam bude těch 10 fotek, který budou nadpozemský.
 Asi nejdůležitější je při focení aktů ale obličej (jo, já vím, divný). Nic neodkáže fotku potopit tak, jako příliš lascivní výraz. Podle mě je umění pěkného aktu v tom, že modelka nepůsobí lascivně, nýbrž étericky, jako princezna. Takže žádné pohledy z vrchu, žádný duck face a definitivně žádné strkání prstů do pusy.

Jinak.. mimo téma. Dneska jdu na první kérku (jo, z Harryho Pottera, protože se milujeme a tak), tak mi držte palce, ať na ruce nemám místo laně mozkomora nebo tak).

3 komentáře:

  1. Akty jsem už fotila, bylo to ještě na gymplu, což už je pěkných pár let. Když se na ně zpětně podívám, většina se mi nelíbí a vidím na nich spoustu chyb, ale nikdy nebudu litovat skvěle zvoleného doplňku - rozmotaný film do foťáku :-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
  2. Ta poslední fotka je naprosto tragická, jak sama píšeš.
    Hodně štěstí s tetováním =)

    OdpovědětVymazat
  3. Asi jak říkáš...ta slečna mi přijde dost laciná.

    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat