4. 2. 2014

Něco o mé maličkosti

Tož jsem se z jednoho komentáře dozvěděla, že o mě vlastně téměř nic nevíte a že jste zvědaví, co dělám, kolik mi je a tak. Věk uvádět nebudu, ale pohybuje se v rozmezí 15 - 60 let (:D), povolání však uvést můžu. Tedy.. povolání, zatím jsem pouhý studentík, ale doufám, že se časem chytnu i profesně.

 Studuji archeologii, mohla bych o tom mluvit věčně, jak je to super, páč člověk cestuje, poznává nové věci, sahá na nálezy s takovou tou posvátnou úctou (a po prvním roce si na to totálně zvykne a zachází s nimi jako dacan), tráví čas venku a zároveň pracuje s počítačem a technikou. Že je to fakt variabilní a naplňující.

Taky bych ale mohla mluvit o tom, kolik hodin člověk stráví v knihovně, jak ho po odpracovaným týdnu bolí všechno, jak vidí na těch starších, že jim ve třiceti odchází záda, jak je to nahovno dělat ve 40ti stupňovým pařáku a ještě horší makat v -10. Jaká je to někdy pruda stávat v 6, pracovat do 16:00 a pak strávit dalších 5 hodin v laboratoři.

O ničem z toho ale mluvit nebudu (i když jsem to už v podstatě udělala), radši vám sem hodím pár fotek, ať si uděláte představu sami.

Charvátská Nová ves, Věrka, 2013

Charvátská Nová Ves, Kuba, 2013

Charvátská Nová Ves, Věrka a Tom (a římskej příkop), 2013
Děláme blbosti o obědové pauze, Přibice, 2013
A takhle to dopadne, když venku prší.
Jak jsem vytáhla Relikvie Smrti na plac ve Španělsku.
Občas člověk musí zajít kouknout i na prdelky do muzea. Vídeň, 2012

12 komentářů:

  1. Wow, tak ta archeologie vypadá hodně zajímavě! :) Fakt boží!

    OdpovědětVymazat
  2. archeológia, to je to povolenie ktoré odmalička hrozne obdivujem, musí to byť vážne super :)

    OdpovědětVymazat
  3. nadherne fotky:) obzvlast se mi libi ta s tou relikvii smrti:D

    OdpovědětVymazat
  4. Jeehee,zřejmě máme stejné tetování (no,ne stejné,ale prostě obě relikvie smrti) :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jen henna :) Ale HP tetování plánuju už mnoho let (spíš ale znamení zla :D)

      Vymazat
  5. Archeologie byla dlouho můj velký sen,ale tak dlouho do mě všichni rýpali,že to nemá cenu,až jsem se toho vzdala... Ale teď když to vidím,nejradši bych překopala vizi své budocnosti:D hezký článek a hodně štestí s hledáním profese!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Když jsem byla malá hrozně jsem chtěla být archeoložka a objevit něco strašně velkolepého a být jako Lara Croft :D Myslela jsem to smrtelně vážně :D Ale s postupem času mi to všichni rozmluvili, že je to hlavně dřina a že si tím nevydělám ani na chleba (čímž samozřejmě nechci nikoho urazit, ani říkat nic špatného), takže nakonec studuju něco úplně jiného, ale musím říct, že to neskutečně obdivuju, fotky jsou super a musíš mít skvělé zážitky :)))

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Holky máte částečně pravdu, je to hodně namáhav á práce, která není dostatečně ohodnocená, nicméně pro mě to nebyla volba. Raději budu dělat za menší peníze práci, která mě naplňuje než sedět v kanclu (moje noční můra) a nudit se k smrti.
    Jinak s prací to není tak zlé, ono archeologů není až tolik, takže ti, kteří po škole chtějí archeologii dělat se uchytí. A časem ani ty peníze nemusí být zlé. Když se k samotnému výzkumu připojí výuka a publikování, peníze jsou slušné. Jo a s představou:Chci být jako Lara Croft/Indiana Jones k nám nastupuje hodně lidí, skutečnost je samozřejmě někde jinde. Nicméně já byla těmito díly v době kdy jsem se hlásila neposkvrněná, což mi bylo podle mého jen k užitku.

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, žádného archeologa neznám :))
    a úplně s tebou souhlasím, taky bych nemohla sedět v kanceláři i když je to dobře placené koneckonců pracovat budeme opravdu dlouho a důležité je aby nás to bavilo.
    Prohlížela jsem si i tvé starší články a můžu se zeptat jestli si focením přivyděláváš? Děkuju:))

    OdpovědětVymazat
  9. Po dlouhé době článek z jiného soudku než-li toho kosmetického a tak mě pobavil :-)!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  10. wow klobuk dole, musi to byt narocna ale zaujimava praca!
    Uz len dva dni plavkovej giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html

    OdpovědětVymazat
  11. Nádhera. Zrovna jsem podala přihlášku na ochranu hmotných památek v Pardubicích a přemýšlím, jestli se vydat tou cestou archeologickou nebo zlézt do muzea. Ona archeologie musí být vážně úžasná, jenže já mám komplex z toho, že jsem strašlivě nešikovná... a navíc se nerada umažu :D Na druhou stranu je to akčnější... Anebo půjdu studovat logopedii, což je opět něco zcela jiného. Copak asi ze mě jednou bude, sama nevím...

    OdpovědětVymazat