6. 2. 2014

Londýn podruhé

Loni v září jsem se dostala podruhé do Londýna (za tu cenu letenek nechápu proč tam nejezdím na víkendy), tentokrát na školní exkurzi, takže jsme jej měli z velké části proplacený. Strávila jsem v něm 7 dní, čehož jsem se dost děsila, protože sedm dní v jednom městě mi připadá hodně, když cestuju, mám potřebu vidět všechno.
Tentokrát jsme udělali něco fakt chytrýho - nekoupili jsme si Travel Card. Místo toho jsme celý týden chodili pěšky a já jsem se naučila po Londýně docela dobře orientovat. Některé dny jsme nachodili i 40 kilometrů (nejdelší byl asi výlet do Camdenu, zpět jsme už jeli busem), nohy každý večer umírali, ale bylo to skvělé.

Prolezli jsme všechny krámy, vyzkoušeli tak tisíc různých kuchyní (A od té doby mám závislost na indické kuchyni, která mi tady v ČR celkem ruinuje konto, díky, Londýne), strávili asi 4 dny ze sedmi po muzeích, fotili blbosti, procházeli se po Hyde Parku a snažili se vyfotit nějakého kravaťáka na kole (byli boží), jeden den strávili pátráním po Tardisu (povedlo se, viz. poslední fotka) a tak. 

London Eye, 2013

Big Ben, 2013

The Gerkin, 2013

St. Paul's, 2013

Trapně Doubledecker, 2013

Ještě trapněji telefonní budky a cedule s názvem ulice v jednom :)

Hyde Park poprvé

Hyde park podruhé a po ránu (kouzelný místo)

Trapná selfie z Doubledeckeru, jediný co to zachraňuje je Camden.

No jo, taxíky, jak by mohly chybět?

Čínská čtvrť

Kluci mi pózují v gay čtvrti.

Nemám ponětí, co je to za budovu, ale byla kousek od St. Burt's.

Esence Londýna, Big Ben, budka a taxík v jednom.

Lord Nelson.

Lord nefoťměfurtprosímtě.
Doktor se bohužel neobjevil :(
Tohle bude vtipný asi jen pro lidi z Brna.. ale tyhle černý lesklý koule jsme potkali hned dvě.. říkaly jsme si, že by náramě slušely našemu "orloji" na Svoboďáku.

8 komentářů:

  1. Úžasné fotky!! Moc se mi líbí! .)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, krásné fotky! Já se tam snad podívám letos,ironií je, že když jsem v Anglii, ta cesta tam vyjde víceméně stejně, jako kdybych byla v Čechách..:))

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt nádherné fotky! V červnu letíme se sestrou do Londýna, hned si mě natěšila ještě víc :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné fotky :)
    Taky jsme byly s kámoškou loni v září v Londýně, na 7 dní :D a taky jsme chtěly dojít pěšky do Camdemu. Jenže jsme se ztratily a asi dvě hodiny bloudily :D takže jsme tam nakonec dojely busem, už jsme na to neměly nervy :DD ale jinak jo, znám od tama ten pocit, kdy má člověk večer nohy zaražené až v....:D

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky, hned bych zas jela do Londýna! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Úplně mě dostala ta fotka Big Benu. :O :)

    OdpovědětVymazat