31. 1. 2014

Takové to cukání...

Tak, a je to zase tady. Pravidelně rok co rok touto dobou mi začínají cukat nohy, hlava se otáčí a rozhlíží, tělo svrbí, vlasy padají, nehty žloutnou... prostě už mám zase cestovatelský deficit. Nechci sedět doma na zadku, učit se a sem tam si odskočit na nějakou tu akci či focení. Chci poznávat svět.

 A čím se zahání deficity? Pořádnou dávkou drogy. Procházela jsem si fotky z cest a narazila jsem na moji první větší návštěvu UK, která se pořád řadí mezi mé top cesty (jo, vím, trapný, místo abych toužila po cestování do Maroka a tak mi stačí "obyčejný" UKčko).

5 dní spaní v autě, půl dovolený strávený cestováním po anglických dálnicích, neustálý strach z bouračky, sledování zadků kamionů a tipování odkud asi jedou a co vezou.

Historický York, na který jsem se děsně těšila a který mi celý propršel (utopila jsem tam mobil). Dva skvělé dny v Peak District, spojené s hromadou lezení po kopcích, mokrou trávou, mokrou krávou (fakt, koukněte na fotky, bylo to jako by ji olízla nějaká mega kráva), příjemnýma místníma a Toi-Toikama, co voněly jak žvýkačky (chci je tu taky).

Den plný pohody v Blackpoolu, liduprázdná pláž plná mrtvých ryb a skvrn od bůhvíčeho, pokoj s výhledem na moře, cyklistický závody a hromada srandy v největším lunaparku jaký jsem kdy viděla.

Oxford a moje totální okouzlení scenériemi z Harryho Pottera, návštěva nejmenší koleje ever jen proto, že tam studoval sir Humphrey Appleby z Yes Minister (aneb není možný toho chlápka nemilovat), totální bolest nohou z boty, co jsem si koupila v Sheffieldu a který byly boží a levný, ale taky to byly 37, přičemž já nosím 39... nemohla jsem je tam nechat...

A pak moje poprvé s Londýnem. Bydlení v indické čtvrti, ježdění do centra co trvalo dýl než celý pobyt v něm, okouzlení ruchem a barevností, točení hlavy v Primarku, zjistění, že skoro nikam nemůžu jít, protože na to už nemám peníze, kolaps v British Museu (aneb pusťte archeologa do nekonečných sbírek a sledujte kdy se složí).

Bylo to krásný :)

Blackpool, 2012

York, 2012

Peak District, 2012

Peak District, 2012

Blackpool, 2012

Oxford, 2012

Oxford, 2012

London, 2012 
London, Tower, 2012

London, 2012

Oxford, 2012

Peak District, 2012

Tate gallery (aneb hmm... bílá skvrna, fakt kouzelný), 2012

Peak District, 2012

6 komentářů:

  1. veď taký trip musel byť úžasný :) tiež som párkrát prespávala v aute a podľa mňa je to úplne super :) fotografie robíš nádherné, veľmi sa mi páčia :)

    OdpovědětVymazat
  2. Fotíš krásne .... a tie miesta sú tiež úžasné. :D Škoda, že si nechceš dať trip na Slovensko...ja by som ti kludne zapózovala :D :D :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm...Biela škvrna :D To ma dostalo. Nádherné fotografie. Ťažko by sa mi vyberala nejaká najkrajšia. Tiež by som najradšej niekde vypadla. Keby to bolo také jednoduché...Celkom si aj užívam nič nerobenie. Konečne žiadne učenie a v pondelok deň voľna, takže pohodička...
    http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké, taky jsem milovala svět HP v Oxfordu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj B.,

    děkuju za návštěvu a komentář. Máš nádherné fotky, to se hned pozná oko umělce ;)

    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat