22. 1. 2014

Staré novýma očima 1

Tak jsem si takhle nedávno položila otázku. Co by tohle bylo za blog, kdyby tu nebyla nějaká pravidelná rubrika? Na většině blogů můžeme najít pravidelné články jako je wishlist, random fotky či outfit posty. Vzhledem k tomu, že mě psaní ani jednoho typu příspěvků neláká, rozhodla jsem se na to jít jinak.

Jednou za čas (jsem bohém, takže přesný počet dní uvádět nebudu, stejně by to nedopadlo) vám tedy přinesu článek, ve kterém vám představím nějakou moji starší fotku (kritérium pro stáří bude minimálně rok), která v době svého vzniku prošla úpravou a byla publikovaná. Vtip je v tom, že před publikováním vždy fotku znovu upravím tak, aby více odpovídala mému současnému vkusu a vývoji.

Ptáte se proč? Ze dvou prostých důvodů. Za prvé se domnívám, že to bude celkem zajímavé a někdy možná i legrační a za druhé je právě na takovýchto pracích krásně vidět posun, který člověk během své praxe udělá. Srdečně vám mohu doporučit někdy provést to stejné.

První příspěvek bude z focení které proběhlo v létě 2012 s úžasnou Klárkou (její fotky jste zde už mohli vidět) a jeho výsledky se dají brát jako můj tehdejší standard. Zrovna jsem objevila kouzlo zapadajícího protisvětla, krásné to časy... :)

Tak a teď už konec žvanění a hurá na fotky.

Originál z focení, 2012
První úprava, 2012
Nová úprava, 2013.

Moje hodnocení:
Samotnou fotku v RAW podobě mám hodně ráda, připadá mi v celku povedená, líbí se mi světlo, póza Klárky i výraz.
První úprava je.. no řekněme, že jsem asi tehdy měla hodně ráda oranžovou :)
Nová úprava mi připadá trochu lepší, ale pořád to není ono, Klárka na fotce vypadá lehce uměle. Snad bude pokus číslo tři za několik let povedenější :)

Jaký je váš názor?

3 komentáře:

  1. Abych pravdu řekla, nejvíc se mi líbí originál :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Řekla bych, že tohle je opravdu fajn "rubrika". Buď máš dobrý fotoaparát, nebo si dobrá opravdu ty (nebo obě dohromady), protože originál je fakt fajn. Ale pokud tě zajímá můj názor, tak se mi nejvíc líbí ta nová úprava :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ta posledná sa mi páči najviac . :)

    OdpovědětVymazat