28. 11. 2013

Jak se fotí archeologie

Tentokrát přináším článek z trochu jiného soudku. Jako asi každý fotograf se často dostávám do situací, kdy jsem nucena fotit všemožné soukromé akce mých přátel a známých. Větinou to nedělám příliš ráda, protože z toho bývají fotky vhodné jen pro oči zůčastněných. Tahle akce se ale přece jen trochu odlišovala.
 Jednalo se totiž o pasování prváků na archeologii v Brně, které se každoročně odehrává na archeologické základně hluboko v lesích u Znojma. Součástí je samozřejmě nemístné týrání zelenáčů, převlékání do kostýmů apod... a na to se jako fotograf nemůžu netěšit :)

Jak se vrhá s pívem, 2013
 Účastnila jsem se letos i jako pořadatel, takže fotek nakonec nebylo až tolik. Navíc byla všude spousta práce a alkoholu, takže nebylo zrovna snadné někoho odtáhnout stranou a vymáčknout z něj pár póz. Nicméně si myslím, že některé fotky se podařily i tak.

Čekání na prince, 2013

První fotka mě naprosto okouzlila červenými šaty, krásnou pózou a poetičností zbytků kukuřice na poli. Nicméně nebylo vůbec jednoduché ji získat, zrovna když jsme fotily, slunce se rozhodlo, že nás poctí svojí přítomností a ostré slunce... to je můj největší nepřítel. Naštěstí se mi z toho podařilo vymáčknout obstojnou fotku.
Mor, 2013
 S touhle maskou jsme si toho hodně užily, byla v ní oblečená moje kamarádka a samozřejmě jsme toho využili a vznikla celá série bláznivých fotek. Nicméně tahle zvítězila jako nejpoužitelnější (na konec článku přidávám pár random fotek z pasování, mor tam určitě ještě uvidíte :))

Čarodějný vege-guláš, 2013
No a na závěr tahle rozkošně pomstychtivá čarodějnice. Z této fotky mám opravdu radost, fotky s kouřem jsou mojí fascinací a inspirací zároveň, už dlouho nějaké takové focení plánuji, nicméně pořád to ne a ne vyjít. Tak takhle jsem si to alespoň nacvičila u hrnce se superostrým veganským gulášem a příště už to bude byz chyby.

A na závěr jak jsem slíbila, nějaké random fotky z akce (neupravené momentky):
Rytíř Wilbur a jeho žena Esmeralda, 2013

Děsivý drak (aneb jeho slovy teplý dinosaur :D), 2013

Takhle se dnes balí princové, 2013

Nebýt toho krýglu bych jim to i věřila, 2013

V letu, 2013

Smíte políbit nevěstu, 2013

6 komentářů:

  1. Čarodejka je fenomenální! Jsi vážně talentovaná. A ty kostýmy jsou krásné, někdy bych taktéž chtěla mít příležitost něco podobného vyzkoušet a zvěčnit... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však stačí jen fotit a fotit a ono to půjde :)

      Vymazat
    2. No nemyslela jsem v roli fotografky, na to nemám buňky. :) Spíš jako mít někdy příležitost zkusit si nějaký kostým a vidět pak výsledek prostřednictvím fotky. :)

      Vymazat
    3. Jo já myslela že tím zvěčnit myslíš vyfotit :D

      Vymazat
  2. Naprosto dokonalé fotky!
    Vážně? Já jsem ho ještě nikde nikdy neviděla, ach jo. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Inak mna z fotiek najviac zaujala fotka s nazvom Mor :)

    OdpovědětVymazat